Betoog begroting 2018
Voor ons ligt de begroting 2018 en verder. Deze begroting en het gesprek erover wordt met name beheerst door het tekort binnen het Sociaal Domein, daar kom ik straks dan ook op terug.

Eerst even wat algemeenheden.

De begroting, is afgezien van het Sociaal Domein niet echt spannend. Moet dat dan, nee hoor, een degelijke begroting waarin alles klopt is fijn!

Deze begroting klopt ons inziens met het beleidsakkoord en we zien dat veel beleid is uitgezet en ontwikkelt. De begroting is de financiŽle vertaling van dat beleid en daar zien we dus weinig verrassingen.

We blijven soms wat moeitehouden met een aantal indicatoren die wat gekunsteld overkomen en waar we pas laat, lees jaarrekening 2018, wat over horen. Ze zijn soms op zo’n detail niveau dat we er niets mee kunnen.

Toch wil Best open een paar kleine zaken noemen die we van belang vinden, ik ga daarbij een beetje door de programma’s heen.

Ik zal het straks nog eens noemen maar wat Best Open betreft mogen we een keuze maken om sommige grote investeringen uit te stellen. En we weten dat die investeringen over meerdere jaren worden weggeschreven maar wij willen hier een duidelijk statement neerzetten. Laten we zeer kritisch kijken naar de aanleg van de Slowlane of het snelfietspad naar den Bosch.
Kortom, laten we kritisch zijn naar onze ambities

Verder willen we graag tijdens een sessie Sociaal Domein eens terughoren wat de resultaten van de WSD zijn en de rol van de jobhunters.
En hoe staat het met de combinatiefunctionarissen ?

Met betrekking tot afval; we weten dat het afval scheiden goed gebeurt, er is veel minder restafval opgehaald en dat is goed nieuws. We vinden wel dat het rondom de communicatie beter kan en moet. Zo is er bij inwoners van het centrum nog altijd verwarring over de ophaaldag van PMD. Op de site en afvalwijzer staan tegenstrijdige zaken. Communicatie en de toon ervan is belangrijk want inwoners moeten deze goede start natuurlijk wel volhouden. Zo ben ik zelf blij dat het ons gezin gelukt is om de 45 liter emmer voor restafval nog niet eens vol te krijgen terwijl we voorheen de 240 liter container wel vol kregen. Ik hoor dan liever een compliment van de gemeente dan een bestraffende vinger die me waarschuwt als ik iets verkeerd doe.
Geplaatst op 04 Mar 2018 door Best Open
Content Management Powered by CuteNews