Ongeluk in Best leidt tot vragen
Overgenomen uit het Eindhovens Dagblad van zaterdag 8 februari 2014:

BEST: Een automobilist is donderdagavond rond 19.30 uur op de Oirschotseweg in Best op een van de onlangs geplaatste ‘verkeersremmers’ gebotst. Reden voor Best Open om burgemeester en wethouders van Best raadsvragen te stellen over de verkeerssituatie.
Bij het ongeluk speelt mogelijk mee dat de bestuurder door de regen last had van slecht zicht. Volgens Best Open zijn er al meer ongelukken gebeurt op dit punt.
Eerder uitte onder meer de VVD in de raadscommissie zorgen over de door de gemeente geplaatste obstakels langs de Oirschotseweg. Hoewel bedoeld om verkeer af te remmen en de veiligheid te verbeteren, zouden ze in de praktijk averechts werken. De verkeersremmers laten slechts ruimte voor het passeren van 1 auto tegelijk. Omdat niet is aangegeven wie voorrang heeft, gaan sommige automobilisten extra hard rijden om nog snel voor een tegenligger langs te glippen. De kritiek in de raadscommissie was voor het college geen reden om alsnog voor andere verkeersremmende maatregelen te kiezen.
Best Open wil nu van het college weten hoeveel ongelukken er inmiddels zijn gebeurd en of het college nu alsnog, in overleg met buurtbewoners, voor een andere oplossing gaat kiezen.Zaterdag 8 februari is de fractie van Best Open de situatie ter plaatse gaan bekijken en heeft met aanwonenden en ondernemers van de Oirschotseweg gesproken over de effectiviteit van de maatregelen. De reacties waren duidelijk. Allereerst was men verheugd dat een politieke partij de moeite nam om langs te komen. Over de aanpassingen aan de Oirschotseweg was er veel eenduidigheid. Het ontbreken van een voorrangsregeling bij de obstakels werd vaak genoemd. Waarom niet net als bij de Koningin Julianaweg duidelijk aangeven welke automobilist voorrang heeft. De obstakels zelf zijn slecht zichtbaar. Zorgen werden ook geuit over de situatie bij het zebrapad nabij het station. Deze is slecht verlicht en door de aandacht van de automobilisten voor de nieuwe obstakels, is oversteken minder veilig geworden. De aanpassingen bij de rotonde werden niet direct ervaren als een verbetering.
Geplaatst op 08 Feb 2014 door Best Open
Content Management Powered by CuteNews