Centrum Best is van ons allemaal . . . . .
Er wordt al lang, veel te lang, gesproken over wenselijke en soms noodzakelijke aanpassingen in het centrum van Best. Met die geschiedenis ga ik u niet meer vermoeien.
Wel wordt het steeds duidelijker dat er druk op de ketel komt; inwoners hebben echt behoefte aan gezellige activiteiten. Denk maar eens aan de successen van o.a. BestLekker, BestGezellig met o.a. de ijsbaan, een prachtig DickensFestijn en alle drukbezochte activiteiten in de bib. Bezoekers, ondernemers en organisatoren zijn toe aan een centrum dat zich, naast het winkelen, leent voor "funshopping" en een soort van "recreatie". Het oude plan (gebaseerd op 40.000 inwoners en van ver voor de recessie) is inmiddels zo klein geworden dat een snelle start mogelijk moet kunnen zijn. We hebben immers geen behoefte meer aan een 'rijke' investeerder die een enorm kapitaal investeert in Best. De peperdure nieuwe parkeergarage is gelukkig verleden tijd, d'n Ekker is losgekoppeld, de spoorzone doet helemaal niet meer mee, het aantal winkelmeters is fors verlaagd (verstandig in verband met het toegenomen internet winkelen) en de woningbouw is behoorlijk beperkt.
Drie of vier bouwblokken/blokjes op strategische plekken en er is winkelruimte, er zijn bovenwoningen, er kan een culturele hotspot zijn en er zijn pleinwanden. Kort gezegd; Raadhuisstraat, Raadhuisplein en Boterhoek en natuurlijk het verbeteren van de Hoofdstraat en openbare ruimte.
In Best zijn voldoende bedrijven gevestigd die vaker met dit bijltje gehakt hebben; investeerders, bouwbedrijven en ontwikkelaars. Als we die nou eens de kans geven om bv elk een van die blokken te ontwikkelen, zou dat niet mooi zijn? Dat kan snel (kleinere projecten), dat is goed (in eigen dorp wil je topkwaliteit leveren), het is prima voor de Bestse werkgelegenheid EN de Gemeente heeft de regie weer terug. Wat zou het al snel weer kunnen bruisen !!
Best Open is van mening dat we (met de huidige beperkte plannen) niet meer afhankelijk mogen zijn van 'een' grote ontwikkelaar zoals AM Bouwinvest. Dat duurt ons allemaal veel te lang. ALS JE BEST ALS INVESTERING ZIET EN NIET ALS WOONPLAATS DAN GA JE ONS NIET VERDER HELPEN. Als je, zoals AM, op een centrum-top-locatie als de Molenstraat jarenlang grote stukken leeg laat liggen, als je niet durft te investeren, als je geen vertrouwen in Best uitstraalt en als je geen knopen durft door te hakken dan ben je wat Best Open betreft niet de juiste partner.
In Best, voor Best, door Best. En "een beetje hulp" wil Best Open daar best bij geven. Staatsteun is natuurlijk niet geoorloofd, maar met het opzoeken van de grenzen heeft Best Open geen probleem.

Leon Kennis
Raadslid Best Open
leon.kennis@best-open.nl
@LeonKennis
Geplaatst op 05 Feb 2014 door Best Open
Content Management Powered by CuteNews